Blog Joomla Design by Best Web Hosting

Cache soorten

De verschillende soorten caches zorgt ervoor dat er voor iedereen wat bij zit. Van thuis op de bank puzzelen of lange wandelingen in het veld tot hoog in de boom of boven op de top van een berg.

De traditional cache

De traditional is de eenvoudigste vorm, het coördinaat van de eindlocatie staat al vermeld op de cache-pagina. De cacher voert de coördinaten in de GPS en kan gaan zoeken.

De Multi-cache

Bij deze caches zijn worden bepaalde tussenpunten (waypoints) opgegeven. Op deze waypoints moet je een bepaalde vraag beantwoorden of uitrekenen om verder te kunnen of moet er een volgend coördinaat gezocht worden.

Unknown cache

Bij deze soort caches is het opgegeven coördinaat fictief. De werkelijke plek ligt ergens binnen een straal van 3,2 km vanaf dit fictieve punt. Door vooraf een puzzel op te lossen kan het ware coördinaat gevonden worden.

Earth cache

De Earth cache moet een geologisch educatieve opdracht in zich hebben. Meestal door een e-mail naar de cache eigenaar te sturen met het antwoord op vragen waarvan de informatie daar ter plekke te achterhalen is (op bijvoorbeeld een informatiebord).